Medicare покрива ли очните изпити?

 • Post author:
 • Post category:healthblog

Medicare покрива ли очните изпити?

Традиционно или оригинално, Medicare обхваща някои услуги, свързани с грижите за зрението. Въпреки това, той обикновено не обхваща рутинни очни изпити.

Някои хора избират план на Medicare Advantage, който е алтернатива на оригиналния Medicare. Определени планове за предимство могат да осигурят допълнителни ползи за зрението.

Тази статия изследва кои аспекти на визионната грижа Medicare могат да покрият.

Можем да използваме няколко мандата в това парче, които могат да бъдат полезни за разбиране при избора на най -добрия застрахователен план:

 • Приспадане: Това е годишна сума, която човек трябва да трябва Прекарвайте от джоба в рамките на определен период от време, преди даден застраховател да започне да финансира лечението си.
 • Съзастраховане: Това е процент от разходите за лечение, от които човек ще трябва да се самоубие. За Medicare, част Б, това стига до 20%.
 • Копей: Това е фиксирана сума в долара, която застрахованото лице плаща при получаване на определени лечения. За Medicare това обикновено се прилага за лекарства, отпускани по лекарско предписание.

Кога Medicare покрива очните прегледи?

Части A и B на оригиналния Medicare обикновено не обхваща рутинната грижа за зрението, включително очни изпити. Ако човек има този тип план, той ще носи изцяло отговорност за всички разходи, свързани с очни изпити, очила и контактни лещи.

Въпреки това, част Б може да покрие определени очни изпити. Те включват:

 • Глаукома скрининг за хора с висок риск
 • Диабетна ретинопатия очни изпити
 • Макулна дегенерация, свързана с възрастта (AMD) и диагностични тестове и диагностични тестове и диагностични тестове и диагностични тестове и диагностични тестове и диагностични тестове и диагностични тестове и диагностични тестове и диагностични тестове и диагностични тестове и диагностични тестове и диагностични тестове и диагностични тестове и диагностични тестове и възрастови тестове Лечение

Medicare, част B покрива един тест за глаукома на всеки 12 месеца за хора с висок риск от развитие на състоянието. Това включва:

 • Афроамериканец, който е на възраст поне 50 години
 • Испански хора, които са на поне 65 години
 • Всеки със семейство История на глаукома
 • Всеки, който има диабет

глаукома, обикновено не причинява симптоми до по -късните му стадии, но без лечение може да доведе до слепота. Следователно, за всеки е от съществено значение да има редовни очни изпити, особено хора с висок риск от глаукома.

Medicare част Б обхваща годишните очни изпити за диабетна ретинопатия. Човек трябва да види лекар, упълномощен от държавата да провежда тези изпити. Лекарят трябва да има договор с Medicare.

Хората с диабет имат повишен риск от диабетна ретинопатия, което засяга съдовете, които доставят кръв към ретините. Националните здравни институти (NIH) препоръчват хората с диабет да получават цялостен разширен очен преглед поне веднъж годишно, за да предотвратят загубата на зрение и слепотата, свързани с диабета.

Medicare част Б обхваща определени тестове и лечения Свързано с AMD, състояние на очите, което може да причини значителна загуба на зрение.

Част Б може да покрие разходите за тестове за диагностициране на AMD и наблюдение на неговия напредък, както и някои лекарства, които лекар инжектира в окото, за да помогне за лечението на състоянието.

Какви видове Medicare покрива очни прегледи?

Въпреки че Medicare част Б не обхваща рутинни очни прегледи, той може да обхваща специфични изпити за глаукома, диабетна ретинопатия и AMD. Месечната премия за част Б през 2021 г. е 148,50 долара.

Лице също трябва да плати 20% от одобрената от Medicare сума за всяка грижа за очите, която част Б покрива. Приспадането на 203 долара също се прилага, така че ако човек все още не е срещнал приспадането си, може да се наложи да плати повече.

Междувременно плановете на Medicare Advantage, които се администрират от частни застрахователни компании, често осигуряват обезщетения за грижа за зрението. Всъщност визията е най -често срещаната допълнителна полза сред участниците в плана за предимство. Около 71% от хората с тези планове имат някакво ниво на покритие за грижа за зрението, сочат проучвания от 2019 г.

Това покритие може да включва рутинни очни изпити. Важно е да се проучат различни планове за предимство, за да се намери този с най -добрата комбинация от покритие.

Помощ за разходи за грижа за зрението

човек може да се класира за Medicaid, в зависимост от доходите и ресурси. Medicaid покрива медицински необходимата грижа за очите, включително лечение на наранявания и състояния на очите. Обикновено рутинните очни изпити не са включени, но Medicaid обхваща очните изпити, които лекар счита за медицински необходими.

Човек може да се свърже с държавния си отдел Medicaid, за да попита за помощ при грижата за зрението.

Дори ако човек не се класира за Medicaid и няма покритие чрез Medicare, други ресурси могат да помогнат за плащането на грижи за зрението.

Някои примери включват:

 • AyeCare America: Тази организация е редуслим състав част от Американската фондация за офталмология и предоставя очни изпити за хора с по -ниски доходи.
 • SightFirst: Тази програма, управлявана от Lions Club International, помага на хората да получават зрителна поддръжка, включително очила.
 • Mission Cataract USA: Тази програма осигурява операция на катаракта за хора, които иначе не могат да си го позволят.
 • Нови очи за нуждаещите се: Тази програма помага на хората да получат единични или облицовани бифокални лещи. Човек трябва да има очен изпит и да получи рецепта, преди да кандидатства за очилата.

Резюме

Оригиналният Medicare обхваща някои аспекти на грижата за зрението, но обикновено само за хора с по -висок риск от определени очни състояния.

a Лицето може да получи разширено покритие чрез закупуване на план за предимство на Medicare.

Други програми, включително Medicaid и някои частни организации, също могат да помогнат за покриване на разходите за грижа за зрението.

Информацията на този уебсайт може да ви помогне при вземането на лични решения относно застраховката, но няма за цел да предоставя съвети относно закупуването или използването на каквито и да било застрахователни или застрахователни продукти. Healthline Media не сключва сделки за застраховането по никакъв начин и не е лицензиран като застрахователна компания или производител във всяка юрисдикция в САЩ. Healthline Media не препоръчва или подкрепя трети страни, които могат да сключват транзакция на бизнеса на застраховането.

 • Очна здраве / слепота
 • Здравна застраховка / медицинска застраховка
 • Medicare / Medicaid /Schip

Медицински новини днес има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата редакторска политика.

Contents